Παράθυρο στο Ψηφιακό Κόσμο


Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, αυτό το σημαντικό συστατικό στοιχείο στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί αυτό το blog.


Τα οφέλη που παρέχει η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στη βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων, στην αναζήτηση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων, στην πληρέστερη κατανόηση του κοινωνικού μας περίγυρου, επιβάλλουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση και καθιέρωσή της.


Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μέσα από αυτόν τον τεχνολογικά προηγμένο αλλά ταυτόχρονα τόσο ζεστό και οικείο για την εποχή μας τρόπο είναι μια πραγματική πρόκληση. Είναι μια βαθύτερη ανάγκη ν’ ακούσεις και ν’ ακουστείς. Να μεταδώσεις σκέψεις. Ν’ ανταλλάξεις απόψεις. Να γνωρίσεις καλύτερα πρόσωπα και πράγματα, που ακόμα και όταν κρύβονται κάτω από το μανδύα της ανωνυμίας που προσφέρει το διαδίκτυο, αποκαλύπτουν αλήθειες.


Όταν αποφάσισα να δημιουργήσω το blog ορισμένοι φίλοι με ρώτησαν ευθέως αν ήμουν έτοιμος να δεχθώ και την πιο σκληρή κριτική. Να διαβάσω τα πιο πικρά σχόλια που πιθανόν να άγγιζαν τα όρια της ύβρεως. Απάντησα καταφατικά πιστεύοντας πως ακόμα και η άδικη ή η σκληρή κριτική μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος, ίσως αποδοτικότερος, ίσως πάλι πιο δίκαιος και περισσότερο αποτελεσματικός. Το συγκεκριμένο blog λοιπόν δεν το είδα σαν μόδα, σαν ένα must της εποχής που επιβάλλεται να υπάρχει.


Η ανάληψη της θέσης του δημάρχου Καβάλας δεν είναι ομολογουμένως μια εύκολη υπόθεση. Και όσοι πιστεύουν το αντίθετο κάνουν μεγάλο λάθος. Ειλικρινά έχω επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο κόσμος. Καθημερινά νιώθω αυτή την ευθύνη όχι σαν ένα βάρος αλλά σαν μια δημιουργική πίεση ότι δεν πρέπει να τους διαψεύσω. Κι αυτό όχι γιατί οι συμπολίτες μου έδωσαν υψηλά ποσοστά στον συνδυασμό μου στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αλλά γιατί επιβάλλεται να υπάρχει αλήθεια ανάμεσα στο δήμαρχο και τους πολίτες. Μια αλήθεια λόγων και έργων. Γι’ αυτό και το blog δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να καταθέτει τη δική του αλήθεια από εδώ μέσα.


Κανείς δε γεννιέται, κανείς δε γίνεται από το τίποτα και από το πουθενά. Όλοι δημιουργούμαστε και όλοι δημιουργούμε. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Να δημιουργήσω ό,τι καλύτερο μπορώ, να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ.


Η αλήθεια είναι πως όλοι ανησυχούμε για το μέλλον της πόλης. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, σε αυτήν την συνεχιζόμενη προσπάθεια κάθε γνώμη ακόμα και η πιο αιρετική, κάθε σκέψη ακόμα και η πιο ακραία, κάθε σχόλιο ακόμα και το πιο αιχμηρό, κάθε κριτική ακόμα και η πιο σκληρή, όλα συμβάλλουν και βοηθούν.

Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος Βασιλειάδης είπε…
Από μένα, μια καλημέρα κι ένα θερμό καλωσόρισμα στον χώρο των blogs.
Ο χρήστης Φίλιππος είπε…
Καλή αρχή σε ένα δύσκολο κομμάτι επικοινωνίας ...με τους πολίτες της Καβάλας και όχι μόνο.