Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΣΗΜΙΤΣΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

«Δεν έχει γίνει ακόμα το έργο της μεγάλης πνοής»

* Συνέντευξη στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

και τη δημοσιογράφο Κ. Γιαννουκάκου.

- Η νέα χρονιά σηματοδοτεί και μια νέα προεκλογική περίοδο για την αυτοδιοίκηση. Μια χρονιά που φέρνει σκεπτικισμό στους δημάρχους για την τετραετία που φτάνει στο τέλος της

«Σε μια απολογιστική συνέντευξη ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, μιλάει για όλα και για όλους. Για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το Δήμο, για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη διοίκηση και για το έργο που έχουν διαδραματίσει μέχρι σήμερα. Μιλά, επίσης, και για τις σχέσεις του με το νομάρχη Καβάλας, ενώ ταυτόχρονα βαθμολογεί και τον εαυτό του σε σχέση με τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν μέχρι σήμερα στην πόλη της Καβάλας».

- Βασικό προεκλογικό σας σύνθημα ήταν το βάζουμε την Καβάλα σε κίνηση. Τρία χρόνια μετά με ποιά ταχύτητα πιστεύετε ότι κινείται η πόλη;

«Το βέβαιο είναι ότι κινείται. Και αυτό είναι το σημαντικό. Παραλάβαμε μια κατάσταση αποτελμάτωσης, πλήρους ακινησίας η οποία πήγαινε την πόλη μας προς τα πίσω. Και τη γύρω περιοχή βέβαια, διότι είναι αναπόφευκτη συνέπεια η ανάπτυξη ή η υπανάπτυξη όλης της γύρω περιοχής, το τι θα κάνει η Καβάλα. Εμείς βάλαμε μπροστά το Δήμο, τόσο σε ενδοϋπηρεσιακό επίπεδο, όσο και σε εξωϋπηρεσιακό. Θεωρώντας ότι βασική ατμομηχανή για το Δήμο είναι τα στελέχη του, κάναμε εκείνες ακριβώς τις κινήσεις που θα έδιναν μια ώθηση στην κατάσταση της υπηρεσίας και την όρεξη των υπαλλήλων για δουλειά. Πιστεύουμε ότι τους δώσαμε ηθικά κίνητρα, διότι άλλα δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα. Τους δώσαμε δηλαδή τα κίνητρα να αντιληφθούν ότι η υπόθεση της ανάπτυξης της πόλης μας είναι πρωτίστως δική τους δουλειά και από εκεί νομίζω ότι ξεκίνησε αυτή η κίνηση της πόλης. Μέσα από το Δήμο. Φυσικά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή μιας κίνησης προς τα εμπρός, η οποία έχει δρομολογηθεί».

- Αρκετά νωρίς στη θητεία σας αντιμετωπίσατε την ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού σας συμβούλου, του κ. Άρη Βέρρου.

«Ο Άρης Βέρρος δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από μόνος του, αλλά διαγράφηκε από την ομάδα. Θα θυμίσω ότι αυτά που είχε γράψει σε μια επιστολή του, την οποία είχε μοιράσει στα μέσα ενημέρωσης, πριν από την καθιερωμένη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας ήταν τόσο συκοφαντικά και δυσφημιστικά, που αν δεν ήταν μέλος της παράταξής μας, η υπόθεση θα πήγαινε στα δικαστήρια. Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε πολιτικά και για εμάς τελείωσε εκεί. Η όλη μεθόδευση που έγινε από μέρους του ήταν: Το μεσημέρι στέλνει στις εφημερίδες την επιστολή, το βράδυ κάνουμε τη συνεδρίαση της ομάδας και στο τέλος, ύστερα από τρεις ώρες κουβέντας, μας διαβάζει τη συγκεκριμένη επιστολή. Άμεσα υπήρξε και η διαγραφή».

- Κατά πόσο, λοιπόν, το αρχικό σας όραμα για την πόλη της Καβάλας συμβιβάστηκε τα τρία αυτά χρόνια με τη σύνθεση της συγκεκριμένης ομάδας από τη στιγμή που από την αρχή φάνηκαν τα προβλήματα;

«Ένα συλλογικό όργανο συγκροτείται από αδυναμίες, από πάθη, από κοινούς όμως στόχους και οράματα. Δηλαδή, σε ένα συλλογικό όργανο συμπυκνώνονται όλες οι ανθρώπινες αδυναμίες, αλλά και αυτό που μας ξεχωρίζει εμάς, τα ανθρώπινα όντα, από τα άλλα κομμάτια του ζωικού βασιλείου».

- Υπήρξε, όμως, από την πλευρά σας κάποιος συμβιβασμός τελικά;

«Δεν υπάρχει συμβιβασμός, υπάρχει η αντιμετώπιση της πραγματικότητας που πολλές φορές σε κάνει να ανακόψεις ταχύτητα ή ακόμα και να κάνεις αλλαγή πορείας, αλλά η πυξίδα μένει πάντα σταθερή. Θέλουμε μια Καβάλα αναπτυγμένη, μια Καβάλα με λυμένα όλα τα προβλήματα, αν και δεν μπορούν να λυθούν όλα, διότι τα προβλήματα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα γεννιούνται πολλά».

- Πολλοί προεκλογικά – ακόμα και πολιτικοί σας αντίπαλοι – αναγνώριζαν το συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο του προγράμματός σας, όσο και της προσωπικότητάς σας, στον τομέα του Πολιτισμού. Σήμερα, με ένα μετέωρο «άνοιγμα» του Φεστιβάλ Φιλίππων (εκκρεμεί ακόμη η σύσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού που εσείς εξαγγείλατε πέρυσι), με το «Αντιγόνη Βαλάκου» ακόμη κλειστό, με τη Δημοτική Καπναποθήκη να μην έχει ακόμη παραδοθεί εξ ολοκλήρου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ως διοίκηση με το OSCAR, με ένα «πληγωμένο» από παλινωδίες, παραιτήσεις, απειλές παραιτήσεων ΔΗΠΕΘΕ που μόλις πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να βρει τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, με την όλη διαχείριση του περσινού Cosmopolis θεωρείτε ότι στα τρία αυτά χρόνια αποτυπώσατε το δικό σας στίγμα για την Καβάλα του πολιτισμού;

«Εδώ κάνετε μια ερώτηση που από μόνη της αποτελεί και μια κριτική. Ξέρετε, πάντα έχουμε ένα όραμα όμως πολλές φορές η πραγματικότητα μας οδηγεί αλλού. Το όραμά μας για το φεστιβάλ Φιλίππων δεν μπορούσε να εξελιχθεί όσο υπήρχε ο Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος ήταν μια επιλογή της προηγούμενης διοίκησης. Ήμασταν λοιπόν υποχρεωμένοι για τρεις σεζόν να τον έχουμε μαζί μας. Αυτό ήταν κάτι με το οποίο οφείλαμε να προσαρμοστούμε. Επιπλέον, η ίδρυση του Οργανισμού του Φεστιβάλ υπήρχε στο πρόγραμμά μας, όπως και στο πρόγραμμα και άλλων παρατάξεων. Όμως εφόσον η σύμβαση με τον Δημήτρη Ιωάννου ανέφερε ότι θα επιμελείται εκείνος το Φεστιβάλ δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τη χρονιά που μας πέρασε κάναμε ένα πρώτο βήμα. Βεβαίως μας ώθησε και η ανάγκη να το κάνουμε. Έπρεπε δηλαδή, να αποφασίσουμε επιτέλους ποιός θα αναλάβει τα ηνία αυτής της κατάστασης, διότι ο Δημήτρης Ιωάννου έφευγε τέλη Απριλίου. Από την άλλη πλευρά, ήταν πολλοί αυτοί που για προσωπικούς λόγους δεν είχαν καταφέρει να βγάλουν από το μυαλό τους και από την καρδιά τους, την περίπτωση πως κάποτε ο Ιωάννου θα έφευγε από αυτά τα καθήκοντα. Καλώς ή κακώς, εγώ δεν το εξετάζω. Όμως καμιά φορά δημιουργούνται στερεότυπα, πάγιες καταστάσεις και κατεστημένα, που είναι δύσκολο να τα βγάλεις από τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα ήρθε ο Θοδωρής Γκόνης, με γκρίνιες, με παλινωδίες, ακόμα και μέσα στο εσωτερικό της παράταξής μου. Με διαφωνίες που ξεκινούσαν από τη διαδικασία, αλλά σαφώς, ήταν και διαφωνίες επί της ουσίας. Η Καπναποθήκη. Λέτε ότι δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα, όμως πρέπει να δούμε και ποια είναι η πραγματικότητα όταν την παραλάβαμε. Στις αρχές του 2007, όταν ετοιμαζόμαστε να την παραλάβουμε, ξέσπασε εκείνη η καταστροφική πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν μπορούσαμε να τα διαγνώσουμε, ούτε και να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση της βλάβης, παρά μόνο αφού τελείωσε η ανάκριση, ένα χρόνο μετά. Οπότε και αποφασίσαμε να την αναθέσουμε στον ίδιο εργολάβο, γεγονός που προκάλεσε μένος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που έκανε προσφυγή στην περιφέρεια. Αυτή λοιπόν η ιστορία μας προκάλεσε μια καθυστέρηση, περίπου για ενάμιση χρόνο. Μετά από όλα αυτά προβλέπουμε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα την έχουμε παραδώσει. Αυτή η καθυστέρηση, όμως, είναι κάτι που δεν μπορεί να χρεωθεί στη δική μου διοίκηση. Αυτό μας δείχνει ότι εκτός από τα οράματα πρέπει να έχεις και πρακτικές λύσεις και απαντήσεις σε θέματα που ανακύπτουν καθημερινά και που πολλές φορές είναι και ζητήματα πολύ επίμονα και επαναλαμβανόμενα. Εμείς τις βρήκαμε αυτές τις απαντήσεις, αλλά δεν είχαμε το χρόνο να τις διαχειριστούμε αμέσως. Δανειστήκαμε το χρόνο από τους Καβαλιώτες και πιστεύουμε ότι θα τους τον γυρίσουμε με τόκο από εδώ και μπρος».

- Παρ’ όλα αυτά πιστεύετε ότι καταφέρατε τελικά να αφήσετε το στίγμα σας;

«Αυτή η ερώτηση μου θυμίζει και μια επαναλαμβανόμενη «μομφή», ότι δεν έχουμε παραδώσει ακόμα ένα έργο εφάμιλλο του Ευαγγελίου και του Αθανασιάδη. Θα πρέπει να θυμίζω στους πάντες, μια και μου δίνετε την ευκαιρία, ότι το στίγμα δεν το αφήνεις σε δυο χρόνια, αλλά το αφήνεις σε μια δεύτερη διοίκηση. Αν καθίσουμε και αναλογιστούμε πότε έκαναν τα μεγάλα τους έργα, με όλες τις ευκολίες που τους δόθηκαν και ο Ευαγγελίου και ο Αθανασιάδης, θα αντιληφθούμε ότι το έκαναν μετά τον τέταρτο χρόνο της διοίκησής τους. Ήδη όσον αφορά το στίγμα της δικής μου διοίκησης ξεκίνησε να φαίνεται. Σύντομα θα έχουμε ένα ΔΗΠΕΘΕ δραστήριο, με το δικό του χώρο στο κτίριο της οδού Φιλίππου, καθώς επίσης και καινούριες θεατρικές αίθουσες, στο Αντιγόνη Βαλάκου και στο Oscar. Βέβαια, πολιτισμός δεν είναι μόνο παραστάσεις και εκδηλώσεις, αλλά και αυτό που συμβαίνει στην καθημερινότητά μας. Η αλλαγή της όψης κάποιων σημαντικών δρόμων, οι παροχές στον κοινωνικό τομέα. Αν μείνουμε όμως στον στενά νοούμενο πολιτιστικό τομέα, πιστεύουμε ότι τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά. Εγώ δε θεωρώ για παράδειγμα, ότι η διαχείριση του φετινού Cosmopolis ήταν μια μέτρια κατάσταση, ίσα – ίσα ήταν μια αναθεώρηση ενός θεσμού που ήταν αρκετά πετυχημένος, αλλά που δρούσε ανταγωνιστικά προς το Φεστιβάλ Φιλίππων και ο οποίος είχε γεράσει πολύ γρήγορα. Ήταν πολύ επιτυχημένη η αναθεώρηση και πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτά τα χνάρια και την επόμενη χρονιά».

- Δεδομένου ότι το 2010 είναι ένα έτος προεκλογικό και δεδομένου ότι ο πολιτισμός μπορεί να δώσει πόντους στη δημοφιλία ενός πολιτικού, κατά πόσο θα επηρεαστούν οι φετινές σας επιλογές στα θέματα του πολιτισμού;

«Η δημοφιλία ενός πολιτικού, κυρίως μπορεί να δημιουργηθεί από άλλα μέτρα και όχι από τον πολιτισμό. Να μην γελιόμαστε, ο πολιτισμός απευθύνεται κατά βάση σε λίγους ενώ στους πολλούς απευθύνεται, θα έλεγε κανείς, η διασκέδαση. Που τη χρειαζόμαστε, όμως, όσο τίποτα άλλο στην παρούσα εποχή της κρίσης, των οικονομικών δυσκολιών, της ανεργίας και των συσσωρευμένων προβλημάτων. Το γεγονός ότι φέτος θα έχουμε έναν καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ - που αναμένω να συνεργαστεί πολύ καλά με τον διευθυντή του Οργανισμού Φεστιβάλ Φιλίππων - θα δώσει σίγουρα, πολύ μεγάλες εκδηλώσεις και στους δυο αυτούς πόλους. Δηλαδή και στο στενό πυρήνα της πολιτιστικής δραστηριότητας και στον τομέα της διασκέδασης».

- Μιλάτε για τον κ. Αμπαζή και τον κ. Γκόνη.

«Ναι, και για τους δυο. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούν και θα δώσουν πολύ ωραίες εκδηλώσεις. Η συνύπαρξη αυτών των δυο θα δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. Γκόνης και Αμπαζής από τη μια πλευρά, Φεστιβάλ Φιλίππων με τον καινούργιο Οργανισμό, το ΔΗΠΕΘΕ και τη ΔΑΝΕΚ από την άλλη. Με πολύ λιγότερα χρήματα, θα πρέπει να το τονίσω αυτό».

- Ποια είναι η σχέση σας με το νομάρχη;

«Κάποτε είχα πει «από μακριά και αγαπημένοι».

- Εξακολουθούν να είναι σε αυτό το επίπεδο;

«Καταρχάς, εγώ θεωρώ ότι ο θεσμός της Νομαρχίας, όπως λειτούργησε, της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θεσμικά έχει αποτύχει. Και δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όσο και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι Νομαρχίες θα καταργηθούν. Υπήρχαν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, υπήρχε ένας ανταγωνισμός, πολλές φορές και κακώς νοούμενος για το ποιος θα πει ή θα κάνει κάτι, και δεν αναφέρομαι στο πρόσωπό μου που είμαι ένας καινούριος δήμαρχος, αλλά αναφέρομαι γενικά στους δυο θεσμούς».

- Θεωρείτε ότι το επίπεδο συνεργασίας που είχατε με το νομάρχη στα τρία αυτά χρόνια ήταν το καλύτερο δυνατό για την προώθηση των θεμάτων του τόπου;

«Όχι, και όπου υπήρξε μια συνεργασία, που πολλές φορές έγινε εξ ανάγκης, και εκεί τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά. Δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνη στην άλλη πλευρά, ούτε να αναλάβω εγώ κάποια ευθύνη, απλώς έτσι συνέβη. Ενδεχομένως εάν μας δινόταν η ευκαιρία ακόμα μιας τετραετίας, από τις ίδιες θέσεις τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

- Γιατί κρατήσατε τους ίδιους αντιδημάρχους;

«Αφού πάνε καλά. Έβαλα και τον Νίκο Κούτρα στον πολιτισμό και νομίζω ότι τώρα τα πράγματα θα κυλήσουν πάρα πολύ καλά και πολύ γρήγορα. Στην Τεχνική Υπηρεσία, ο Νίκος Δημητριάδης τα πήγε μια χαρά, νομίζω ότι το 2009 ήταν μια χρονιά έργων. Για να μην αδικήσω όμως και τον προηγούμενο αντιδήμαρχο, θα πω ότι δεν έγιναν έργα διότι δεν υπήρχαν μελέτες, είτε μικρές, είτε μεγάλες. Εμείς παραλάβαμε μια τεχνική υπηρεσία χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς διεύθυνση, χωρίς τμήματα, ένα χυλό που όλοι προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα. Τι να έκαναν και οι αντιδήμαρχοι; Καταφέραμε όλα αυτά όμως να τα αλλάξουμε. Και νομίζω ότι αυτό φάνηκε. Η καθαριότητα; Επίσης πάει πολύ καλά. Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των Καβαλιωτών είναι ικανοποιημένος και από το πράσινο και από την καθαριότητα. Βεβαίως θα πρέπει να κάνουμε και άλλα πάρκα, αλλά και να συντηρήσουμε τα υπάρχοντα κι εκεί έχουμε ένα μειονέκτημα, το οποίο το αναλύσαμε και θα το διορθώσουμε. Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά στη Δημοτική Αστυνομία, ο Τάσος Κυριατζής ελέγχει πολύ καλά τα οικονομικά και πολλές φορές χρειάζεται να λειτουργεί και ως κέρβερος επί των οικονομικών για να μην αρχίσουν οι σπατάλες. Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά και ο Νίκος Κούτρας που είναι καινούργιος, αλλά έχει δοκιμαστεί ως πρόεδρος του δημοτικού ωδείου, στο οποίο αναμένονται αλλαγές. Εντός των ημερών φαίνεται να αναλαμβάνει η Μαρία Κοζανίδου. Ο κ. Κούτρας απλώς θα παραιτηθεί από πρόεδρος, όχι και από μέλος».

- Δεν θελήσατε ή δεν μπορέσατε να δώσετε τη δυνατότητα και σε νέους να δοκιμαστούν;

«Όλοι έχουν κάποια πόστα και μάλιστα κατά καιρούς έχουν αναλάβει πολύ σημαντικές ευθύνες με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Λεωνίδας Παπάς, ο Τάσος Σμυρλόγλου, η Θεοδώρα Βαβαλέσκου και ο Νίκος Νίκου. Από εκεί και πέρα συζήτησα και με τους τέσσερις οι οποίοι μου είπαν ότι ήταν κάπως πρόωρο να αναλάβουν κάποια αντιδημαρχία που θα τους αποσπούσε από την προσωπική τους εργασία. Μια καριέρα δηλαδή που τώρα στήνουν. Άρα δεν έμπαινε τέτοιο θέμα. Ελπίζω να χρειαστεί να οριστούν αντιδήμαρχοι στην επόμενη θητεία μας».

- Η σχέσεις σας με τον Κώστα Κουνάκο ποιες είναι σήμερα;

«Καλές. Ο Κώστας Κουνάκος είναι ένα άξιο στέλεχος της παράταξης που όλοι τον θαυμάζουμε για την εργατικότητα και για την φιλοπονία του. Βρέθηκε εκτός αντιδημαρχιών όπως και οι άλλοι της πρώτης φουρνιάς, αλλά μπορεί να βρεθεί και για αυτόν ένας τομέας δράσης, όπου θα αποδείξει τα προσόντα του και θα βοηθήσει την παράταξη να ξανακερδίσει τις εκλογές».

- Εν όψει των εκλογών, θα επιχειρήσετε μια ανανέωση στο ψηφοδέλτιο;

«Αυτοί που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να αντανακλούν σε όλη τη διαστρωμάτωση της κοινωνικής ζωής της πόλης. Προφανώς θα επιδιώξω να έρθουν και καινούργια πρόσωπα και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει η κοινωνία».

- Σε τι ποσοστό οι υποψηφιότητες θα επηρεαστούν από τις προσωπικές σας επιλογές και σε τι ποσοστό από τις κομματικές επιταγές δεδομένου ότι εκλεχθήκατε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και επίσης ευθυγραμμιστήκατε με τις θέσεις του κόμματος που σας στήριξε για την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Πραγματικά ήταν πρόβλημα για εμένα, ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ με στήριξε δεν μου έφερε και έναν κατάλογο υποψηφίων. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν το ψηφοδέλτιο στελεχωθεί από άτομα που θα είναι γνωστά για τη μορφωτική και κοινωνική τους δράση και λιγότερο για την κομματική. Όσον αφορά στις απόψεις που διατύπωσα, σαφώς και υπήρξαν γεγονότα για τα οποία διαφώνησα με την προηγούμενη κυβέρνηση, το διακήρυξα με κάθε δυνατό τρόπο και φυσικά το ίδιο θα κάνω και σήμερα εάν χρειαστεί. Θεωρώ, βέβαια, ότι σε καμία περίπτωση μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έφερνε τον λιθάνθρακα στην Καβάλα, ή οπουδήποτε αλλού, εάν όμως συμβεί αυτό το άτοπο, θα με δείτε ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

- Την κομματική σας ταυτότητα όμως δεν την αφήνετε, όπως λένε πολλοί δήμαρχοι.

«Όχι, αυτά είναι ανοησίες. Είμαι μέλος ενός κόμματος και θεωρώ ότι σήμερα θα πρέπει να αναλογιστούμε πως πρέπει να είναι ένα σύγχρονο κόμμα. Δεν φοβάμαι να είμαι μέλος ενός προοδευτικού κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ».

- Ένα μεγάλο αγκάθι για την Καβάλα είναι το κυκλοφοριακό.

«Το μεγαλύτερο».

- Τι προτίθεστε να κάνετε σήμερα αν όχι για την επίλυσή του, τουλάχιστον για την καλυτέρευση της κατάστασης.

«Χωρίς αμφιβολία, η περιμετρική είναι το βασικό κλειδί για την αποσυμφόρηση της πόλης. Πιέσαμε πάρα πολύ την προηγούμενη κυβέρνηση, ακόμα δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να πιέσουμε την τωρινή. Στόχος μας επίσης είναι να κατασκευάσουμε περισσότερα πάρκινγκ. Ένα θα γίνει ένα απέναντι από το κτίριο της Αστυνομίας, ένα θα κάνουμε στην οδό Σαππαίων κάτω από το πάρκο απέναντι από τα Γαλατάδικα και γενικά όπου μπορούμε να κατασκευάσουμε παρκινγκ θα το κάνουμε».

- Αν σας ζητούσαμε να βαθμολογήσετε τον εαυτό σας σε ποιον τομέα θα βάζατε τον υψηλότερο βαθμό;

«Νομίζω ότι τον καλύτερο βαθμό θα τον έβαζα στη διοίκηση διότι κάναμε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Εάν μας βοηθούσαν και τα κτίρια θα ήμασταν στο τέλειο. Νομίζω ότι στη διοίκηση βάζω 9, στα έργα 8, στον κοινωνικό τομέα βάζω επίσης 8 και στον πολιτισμό βάζω 6, διότι έχουμε πολλά να κάνουμε μπροστά μας. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει το έργο της μεγάλης πνοής, αλλά θα γίνει και αυτό».

- Τι εύχεστε στους Καβαλιώτες για την καινούργια χρονιά;

«Εύχομαι υγεία. Να είμαστε αισιόδοξοι και να θεωρούμε ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Να τον φροντίζουμε ώστε να μη μειώσει τη λάμψη και την ακτινοβολία του και οι Καβαλιώτες να είναι σίγουροι ότι έχουν μια διοίκηση που έχει όραμα, έχει στόχους και κοιτάζει ταυτόχρονα και την καθημερινότητα του κάθε δημότη».

Σχόλια