Διακυβέρνηση βάσει αξιών

Η πολιτική πρέπει να διέπεται από ηθικές αρχές. Αλλιώς χάνει κάθε πηγή νομιμοποίησης. Όταν όμως την αντικαθιστά η ηθικολογία, τότε ο πολιτικός λόγος γίνεται στείρος, κοινότοπος, υποκριτικός.
Απαντάμε στις πολιτικάντικες φλυαρίες με έργα. Ζυμώνουμε και δεν κοσκινίζουμε.

Καθιερώσαμε την αναλυτική λογιστική για αυστηρότερους ελέγχους στο λογιστήριο, το ταμείο και τις προμήθειες. Πετύχαμε να πάρουμε ISO για να έχουμε σταθερές, ασφαλείς και πιστοποιημένες διαδικασίες σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Δημοσιεύσαμε τις προμήθειες στην ιστοσελίδα μας (www.kavala.gov.gr). Στέλνουμε τις προκηρύξεις των διαγωνισμών στα Επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς συλλόγους για να ενημερώσουν τα μέλη τους. Ξεκινήσαμε τον συμμετοχικό προϋπολογισμό των δημοτών με τις λαϊκές συνελεύσεις του Νοεμβρίου 2009. Μετατρέψαμε τη ΔΑΝΕΚ σε κοινωφελή επιχείρηση κι έτσι της δώσαμε πλήρη δημόσιο χαρακτήρα και την εντάξαμε στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού αποκλείοντας τις παρατυπίες και τις λογιστικές αλχημείες.

Στις προσλήψεις καταργήσαμε από παντού την αυθαιρεσία και τη μονομέρεια. Ακόμη και εκεί όπου δεν μας επιβάλλεται το ΑΣΕΠ (πχ έργα αυτεπιστασίας), εμείς ανακοινώσαμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τις προσλήψεις. Στο εξής δεν υπάρχουν παραπαίδια και ψυχοπαίδια. Μόνον υπεύθυνοι και άξιοι Καβαλιώτες πολίτες.

Η διακυβέρνηση του τόπου βάσει αξιών αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Ο Δήμος Καβάλας βάζει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, αλλαγή της νοοτροπίας διοίκησης και δημοτών, βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας όλων των πόρων του τόπου μας. Με πράξεις και όχι με μεγαλοστομίες. Με τριβή με την πραγματικότητα και τις δυσκολίες και όχι με ευχολόγια και χαρακτηρισμούς. Και πάντοτε σε συνεργασία με τους δημότες και τους συλλογικούς φορείς άλλοτε με διαβούλευση, άλλοτε με μνημόνιο συνεργασίας, άλλοτε με απλή συνεννόηση. Κι άλλοτε με την αξιοποίηση των τρόπων ανοιχτής και συνεχούς συλλογής προτάσεων, παρατηρήσεων και παραπόνων των δημοτών (γραφείο δημότη, κυτία επικοινωνίας, ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα μας, ειδική τηλεφωνική γραμμή, επισκέψεις κάθε Τρίτη στο γραφείο του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων).

Σχόλια